vineri, 4 martie 2016

Măști pentru îngrijirea tenului


Din ce în ce mai multe persoane apelează la tratamente cosmetice, realizate în saloanele specializate. Dar ce te faci cand nu ai nici timp, și nici bugetul nu îți permite să îți petreci ore în saloanele de înfrumusețare? Eu îți propun cateva măști care te vor ajuta în diverse probleme ale tenului.

1.Mască pentru tenul gras

·         Se amestecă : 1-2 lingurițe de miere de albine, sucul de la o jumate de lămaie, 3 lingurițe de iaurt și un albuș de ou bătut spumă.
Se aplică conținutul pe față și se lasă să acționeze 15 minute, după care se spală cu apă calduță. Această mască conferă strălucire pielii terne, normalizează pH-ul şi are proprietăţi astringente, ajutand astfel la îndepărtarea excesului de sebum.
·         Se știe că unul din produsele cele mai benefice pentru față este argila. Se amestecă zeama de la o lămaie cu praf de argilă pană se obține o pastă fină. Se întinde pe față și se lasă să acționeze pană aceasta se usucă. Se clătește apoi cu apă calduță.

2.Mască pentru tenul uscat
·         Mierea este un ingredient care face minuni pentru tenul uscat. Se incalzeste mierea si se face masaj cu aceasta pe pielea umeda timp de minim 10 minute. Se lasa sa se usuce, dupa care se clateste cu apa calduta.
·         Se amesteca praful de argila cu ulei de masline si se aplica pe fata, lasand sa actioneze 15 minute, dupa care se clateste cu apa calduta. Se poate folosi si pentru tenul normal oferind hidratarea optima a tenului.

 3. Mască cu efect de lifting

·         Se pune in blender un castravete curatat de coaja, se adauga un albus de oua, si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se spala cu apa calduta. Aceasta va ajuta la strangerea porilor si ridicarea pielii lasate. J

4.Mască pentru hidratare

·         Se amesteca: 1 lingura de mar ras, 3 lingurite iaurt nedegresat,1 lingurita de miere si putin amidon alimentar( amidonul doar in sezonul rece). Se obtine o pasta care se intinde uniform de fata, gat si decolteu. Se lasa sa actineze 20 minute si apoi se spala cu apa calduta.
·         Se amesteca un sfert de avocado copt cu o lingurita de miere. Se intinde foarte bine pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se spala cu apa calda. Masca are efect hidratant, amelioreaza ridurile fine si acneea.

5. Mască pentru tenul cu probleme

·         Se mixeaza un albus de ou până când se formează o spumă groasă. Aplica amestecul pe fata curata pentru 15 minute și apoi se clătește. Utilizind regulat aceasta masca, pielea fetei nu numai se va netezi, dar, de asemenea, veti scapa de roseata si, desigur, de cosuri si puncte negre.
·         Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu  cu doua linguri de apa sau mai mult, pana cand se face o pasta. Aplica pe fata masca si las-o 15 minute. Clateste bine cu apa calduta si hidrateaza-ti fata, pentru ca aceasta masca are tendinta de a usca pielea.


Cateva sfaturi utile pentru mastile facute acasa:

ü  De preferat este sa iti faci mastile seara, ca sa poata sa actioneze si pe timpu noptii.
ü  Se clateste fata mereu cu apa calduta, dupa care se aplica si o crema pentru hidratare.
ü  Sa iti faci macar o data pe saptamana o masca pentru ten.

ü  Produsele sa fie proaspete nu din conserve sau mai stiu eu de unde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu